Kuharovo putovanje

U senzacionalnom nastavku hita Dosje kuhinja Bourdain nas vodi širom svijeta od Vijetnama i Kambodže, preko Japana i Portugala do Meksika i SAD-a kako bi pronašao onaj pravi jedinstveni, nezaboravni ukus jela. Beskrajno zabavna knjiga.

prijevod:
jezik izvornika: engleski
broj stranica: 288
datum izdanja: svibanj 2008.

U senzacionalnom nastavku hita Dosje kuhinja Bourdain nas vodi širom svijeta od Vijetnama i Kambodže, preko Japana i Portugala do Meksika i SAD-a kako bi pronašao onaj pravi jedinstveni, nezaboravni ukus jela. Beskrajno zabavna knjiga.

Oznake:

U jednoj od najuzbudljivijih knjiga o gastronomiji Anthony Bourdain, svjetski poznati šef kuhinje, kreće u potragu za savršenim jelom. Putujući globusom od Meksika preko Amerike, Portugala, Francuske, Alžira i Rusije do Japana, Vijetnama i drugih dalekoistočnih zemalja, Bourdain s mnogo humora, akcije i životnosti opisuje razne kulture i njihove gastronomske navike. Bez obzira na to ruča li ili večera u društvu najsiromašnijih ili najbogatijih, u najboljim restoranima ili u najgorim prčvarnicama, Bourdain je otvoren za sve okuse, mirise i boje, pri čemu ga jednako zanimaju i hrana i ljudi. On je kuhar koji istražuje i u svojoj kuhinji i na putu. Kuharovo putovanje knjiga je koja mora biti na policama svakoga gurmana i svakoga svjetskog putnika, svih koji vole život i u njemu uživaju punim plućima kako to čini Anthony Bourdain.

Bourdainov zanos tako je snažan da praktično eksplodira sa stranice… Kada piše o restoranima i hrani koju voli (ili koju radije mrzi), potvrđuje se kao jedan od najboljih pisaca o hrani. Njegovi su stavovi čvrsti kao i njegov jezik, a njegov je ukus zarazan kao i njegovo veselje.
New York Times Book Review

Bourdain shvaća, bolje nego bilo koji kuhar, da sjajna jela nisu samo hrana na tanjuru ili posluga… već trenutak. Neobična alkemija mjesta, osjećaja i prigode.
The Observer

Bourdain je silno zabavan pisac. bridak i otvoren s očaravajućom mješavinom svadljivosti i osjetljivosti.
Sunday Telegraph

Uzbudljivo živa, pomalo nekontrolirana, luda, vrtoglavo razuzdana knjiga. Bourdainova zabava diljem globusa zanosno je proždrljiva, bezobzirno hedonistička. Nitko ovako ne piše o hrani – o hrani kao ljubavi, strasti, životu.
Esquire

prijevod:
jezik izvornika: engleski
naslov izvornika: A Cook’s Tour
broj stranica: 288
vrsta uveza: Meki uvez
datum izdanja: svibanj 2008.
visina: 225.00 mm
ISBN 978-953266053-1
Kategorije: Oznake:

Anthony Bourdain

Anthony Bourdain (New York, 1956. - Strasbourg, 2018.) je završio Američki kulinarski institut te vodio newyorške restorane Supper Club, One Fifth Avenue, Sullivan’s i Brasserie Les Halles. Pisao je za New York Times, The Times, Face, Black Book, Independent, časopis Food Arts i druge. Njegov poznati članak “Nemojte jesti prije nego to ovo pročitate”, objavljen 1999. u The New Yorkeru, pobudio je golem interes u Americi i Velikoj Britaniji te ga potaknuo na pisanje slavnih knjiga Kitchen Confidential: Adventures in the Culinary Underbelly (u hrvatskom prijevodu Dosje kuhinja) i The Nasty Bits (u hrvatskom prijevodu Opaki zalogaji), nemilosrdno otvorenih gastronomskih ispovijedi. Godine 2001. Anthony Bourdain putovao je svijetom u potrazi za “ekstremnom kuhinjom”, a knjiga koja je potom nastala, Cook’s Tour: In Search of the Perfect Meal (u hrvatskom prijevodu Kuharovo putovanje), postala je bestseler u Americi i Velikoj Britaniji te 2002. osvojila nagradu za najbolju knjigu o hrani. Napisao je još kriminalističke romane Bone in the Throat, Gone Bamboo i The Bobby Gold Stories, povijesni roman Typhoid Mary i kuharicu Les Halles Cookbook. Bio je jedan od najboljih svjetskih šefova kuhinje. Televizijsku je slavu stekao serijalom o kuhanju i svjetskim restoranima Anthony Bourdain: No Reservations u sklopu kojeg je posjetio Hrvatsku 2012. Serijal se isprva prikazivao na Food Networku, a danas se emitira na Travel Channelu. Uz televizijsku je seriju 2007. objavio i istoimenu knjigu.
Više...

Na zalihi

Sirove slasti

6,64

Na zalihi

Opaki zalogaji

6,64

Na zalihi

Dosje kuhinja

6,64

Slične knjige